Маски за децата в Русе. Този призив набира скорост в социалните

...
Маски за децата в Русе. Този призив набира скорост в социалните
Коментари Харесай

С маска на училище: Русе се вдига на протест срещу мръсния въздух!

Маски за децата в Русе. Този апел набира скорост в социалните мрежи. Родители се провеждат през днешния ден да изпратят децата си на учебно заведение с маски на лицето.  Причината -  тревожат се, че всеки ден на път за учебно заведение децата дишат нечист въздух. Организаторите на самобитния митинг приканват още, всеки да снима детето си и да разгласява фотосите в обществените мрежи. Хората настояват, че въздухът в Русе е замърсен от години. 

" Причината да сме тук е още веднъж мръсният въздух. Преди няколко дни се възпламени сметището в Русе. Проблемът не е занапред. Ние от години сме принудени да дишаме отровите на няколко предприятия в града, които са известни на всички ", категорични са родителите. В ефира на " Здравей, България " те разясниха още, че въздухът вечер мирише на боклуци.

Две от мобилните станции са открили, че за денонощието няма установени нарушавания. Един от главните замърсители в Русе е френският цех " Монтюпе ", на който към този момент няколко пъти са наложени наказания поради замърсяване. През септември министърът на екологията Нено Димов сподели, че има програма за година и половина, която би трябвало да вкара специфични ограничения срещу замърсяването на въздуха. В събота още веднъж се провежда митинг, с който се възнамерява да се затворят подстъпите към " Дунав-мост 2 ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР